Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

Το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας παρέχει στους φοιτητές του Ιδρύματος τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Δωρεάν Σίτιση – Κάρτα Σίτισης

Δωρεάν Σίτιση

Δωρεάν σίτιση παρέχεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος, με βάσει την ατομική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και οι κείμενες διατάξεις. Η κάρτα σίτισης χρησιμοποιείται στα δυο εστιατόρια που λειτουργούν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και στο συγκρότημα της Πατησίων. Για τους φοιτητές που δε δικαιούνται κάρτας, δίνεται η δυνατότητα σίτισης έναντι μικρής οικονομικής επιβάρυνσης.

Πληροφορίες για την έκδοση της κάρτας σίτισης:

Σχετικός σύνδεσμος:

Σχετικά αρχεία:

2. Βραβεία – Υποτροφίες

Βραβεία & υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές και φοιτήτριες του Ε.Μ.Π. που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν ορισθεί από τους Διαθέτες – Δωρητές ή από Αποφάσεις της Συγκλήτου, όπως την επίδοση κατά την εισαγωγή στο Ε.Μ.Π., σε συγκεκριμένα μαθήματα ή εξάμηνα σπουδών, τη δημοσίευση εργασιών σε περιοδικά και συνέδρια, την καταγωγή, οικονομικά κριτήρια κ.α.

Ο ενημερωτικός οδηγός που ακολουθεί, περιλαμβάνει αναλυτικά ανά βραβείο και υποτροφία τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση αυτών από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες:

🌐 https://www.ntua.gr/files/odigos_vraveiwn_ypotrofiwn_2022-2023.pdf

Στους δικαιούχους φοιτητές των βραβείων – υποτροφιών χορηγείται πιστοποιητικό λήψης κατόπιν αίτησής τους.

Δείτε τις τελευταίες Ανακοινώσεις / Προκηρύξεις εδώ.

Βραβεία – Υποτροφίες

Πληροφορίες:

3. Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα

Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα

Χορηγείται στους φοιτητές που σπουδάζουν και διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας οικογενειακής τους κατοικίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις (όπως το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα, την υπηκοότητα, την ακαδημαϊκή ταυτότητα κ.α.) που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Oι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται στην ειδική εφαρμογή:

🌐 https://stegastiko.minedu.gov.gr

Πληροφορίες:

4. Οικονομική Ενίσχυση Συμμετοχής σε Συνέδρια

Χορηγείται στους υποψήφιους διδάκτορες του Ιδρύματος και αφορά στην οικονομική τους ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων (όπως εισιτηρίων, διαμονής κ.α.) της συμμετοχής τους σε συνέδρια, εσωτερικού & εξωτερικού.

Η αίτηση υποβάλλεται στις Γραμματείες των Σχολών του Ε.Μ.Π., ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος και η τελική έγκριση για την παροχή της οικονομικής ενίσχυσης.

Πληροφορίες:

To Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας στεγάζεται στο Θωμαΐδειο Κτίριο Εκδόσεων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

  • 🏢 Χρέη Προϊσταμένου του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας ασκεί η κυρία Β. Μπαλαμπάνη
  • ☎️ 210-772-1951
  • ✉️ balabani@central.ntua.gr
Scroll to Top