Τμήμα Φυσικής Αγωγής

Τμήμα Φυσικής Αγωγής

Το Ε.Μ.Π., στην προσπάθειά του να δημιουργήσει δυνατούς χαρακτήρες με αυξημένη την αίσθηση της ευγενούς άμιλλας και της συλλογικότητας και να προάγει τη φιλοσοφία της άσκησης και της υγείας, καλλιεργεί με τα μέσα που διαθέτει και πέραν αυτών, διάφορα αθλήματα. Ταυτόχρονα σκοπός του είναι να παρουσιάσει αθλητικές δραστηριότητες (life time sports) που θα συντροφεύουν τη ζωή των φοιτητών και των μελών της Πολυτεχνειακής μας Κοινότητας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της υγείας, της αθλητικής ευεξίας και της κοινωνικότητάς τους.

Tο Tμήμα Φυσικής Aγωγής διαθέτει δύο γυμναστήρια: ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στην Πολυτεχνειούπολη Zωγράφου (κοντά στη Φοιτητική Eστία), το οποίο περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών και πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 800 θεατών και ένα στο συγκρότημα της Πατησίων (κτήριο Mπουμπουλίνας, 5ος όροφος). Στους χώρους αυτούς καθώς και σε αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός του Ιδρύματος παρέχονται, με την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού, ποιοτικές αθλητικές υπηρεσίες σε τρεις άξονες:

  1. Εκμάθηση αθλημάτων, όπως: Ιστιοπλοΐα, Ιστιοσανίδα (windsurfing), Υποβρύχιες Καταδύσεις, Σκι θαλάσσης, Σκι βουνού, Ιππασία, Αναρρίχηση, Ανεμοπορία, Rafting, Beach volley, Yoga, Pilates, Total body, Tabata, Cross Training, Futsal, Padel, Pilates, Πολεμικές τέχνες, Aντισφαίριση (τένις), Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Υδατοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση 3Χ3, Κλασικός αθλητισμός, Υποβρύχιο Rugby κλπ.
  2. Διεξαγωγή ετήσιων Εσωτερικών Πρωταθλημάτων Καλαθοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης 3Χ3, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Futsal, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Αντισφαίρισης, Beach Volley, Μπιλιάρδου, αποτελώντας πόλο έλξης και κοινωνικοποίησης των φοιτητών.
  3. Συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Αθλητικών Ομάδων του Ιδρύματος, σε Πανελλήνια, Διεθνή, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, καταλαμβάνοντας αξιόλογες και διακεκριμένες θέσεις, που κατατάσσουν το Αθλητικό Τμήμα του Ε.Μ.Π. πρωταγωνιστές στο αθλητικό γίγνεσθαι.
  • 🏢 Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής: Αναστασία Τσουρουφλή
  • ☎️ 210-772-2134
  • ✉️ anastas1967@yahoo.gr

Πληροφορίες:

Απαραίτητα έγγραφα:

Σχετικός σύνδεσμος:

🌐 https://sportscenter.ntua.gr    

Scroll to Top