Ιατρικό Τμήμα

Ιατρικό Τμήμα

Το Ιατρικό Τμήμα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε εργαζόμενους και φοιτητές του Ιδρύματος και λειτουργεί ως μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και παροχής Πρώτων Βοηθειών και αρωγής στο χώρο του Ε.Μ.Π..

Οι ανασφάλιστοι φοιτητές που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πραγματοποίηση σπουδών ή επαγγελματικής κατάρτισης, μπορούν να εκδώσουν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.), προκειμένου να έχουν υγειονομική περίθαλψη κατά το χρονικό αυτό διάστημα στη χώρα διαμονής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από 09.00 π.μ – 12.00 μ.μ στο Ιατρικό Τμήμα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση ενεργού φοιτητή (από τη Γραμματεία της οικείας Σχολής)
  2. Φωτοτυπία ακαδημαϊκής ταυτότητας
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  4. Αίτηση 🔗
  5. Υπεύθυνη Δήλωση 🔗
  6. Βεβαίωση Ανασφάλιστου Φοιτητή / Ασφαλιστική Ικανότητα (από https://www.atlas.gov.gr)

Αντιστοίχως, οι φοιτητές με υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. εφοδιάζονται την κάρτα αυτή από τη χώρα προέλευσής τους.

Το Ιατρικό Τμήμα στεγάζεται στο κέντρο της Πολυτεχνειούπολης, στο ισόγειο του Κτιρίου Γενικών Μαθημάτων της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, δίπλα στην κεντρική πλατεία.

Διατηρείται επίσης παράρτημα του Ιατρικού Τμήματος στα κεντρικά κτίρια της Πατησίων για την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά.

  • 🏢 Αναπλ. Προϊσταμένη του Ιατρικού Τμήματος: Μπαλαμπάνη Βασιλική
  • ☎️ 210 772 1951
  • ✉️ balabani@central.ntua.gr

Πληροφορίες:

Για την Πολυτεχνειούπολη

Για το Συγκρότημα στην Πατησίων

Scroll to Top